Corona-update Huisartsenzorg 20-03-2020

maart 20, 2020

Met de Corona maatregelen is de zorg van het ene op het andere moment verandert. Dat heb je vast wel gemerkt. Heel veel van deze maatregelen nemen we om te zorgen dat jij en wij niet ziek worden èn dat wij de zorg voor ernstig zieke patiënten kunnen blijven bieden. Wij vragen hiervoor je begrip.

Wij, maar ook alle andere huisartsen in Nederland, leveren alleen nog maar spoedzorg. Dit is zorg waarbij er sprake is van een levensbedreigende situatie of een situatie die in korte tijd levensbedreigend kan worden.

We willen benadrukken dat bij klachten je niet zomaar naar de praktijk of de huisartsenpost kunt komen. Het is belangrijk om bij klachten eerst op thuisarts.nl of de RIVM website te kijken en, indien nodig, telefonisch contact op te nemen met de doktersassistente.

Als we het belangrijk vinden dat je gezien wordt door een huisarts betekent dit het volgende:

* Op werkdagen overdag worden spoedeisende klachten ZONDER luchtwegklachten en/of koorts beoordeeld door Marloes Beumer of Marieke Schoenmakers, je eigen huisartsen, in onze praktijk.

* Op werkdagen overdag worden spoedeisende klachten MET luchtwegklachten en/of koorts beoordeeld door twee huisartsen in een andere praktijk in Zwolle die voor meerdere praktijken deze patiëntengroep zien.

* In de avond-, nacht- en weekenduren bel je met de huisartsenpost. De huisartsenpost Zwolle heeft een aparte locatie ingericht voor spoedeisende klachten MET luchtwegklachten en/of koorts. De triagiste aan de telefoon zal uitleggen waar deze locatie is.

* Voor de spoedeisende klachten ZONDER luchtwegklachten in de avond-, nacht- en weekenduren blijft de huisartsenpost, ingang bij de spoedingang van de Isala, open.

Wij hopen dat we gauw weer op de normale manier onze huisartsenzorg kunnen leveren. Zorg goed voor jezelf én voor elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *