Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Corona- Onze gang van zaken

mei 15, 2020

We willen nogmaals benadrukken dat de huisartsenpraktijk bereikbaar is en je bij klachten en zorgen bij ons terecht kunt. In deze nieuwsbrief leggen we uit hoe we, nu de Coronamaatregelen versoepelen, met je vraag omgaan.

Graag willen we je vragen om gebruik te blijven maken van MGn en de MedGemak-app, via een E-consult kan je Marloes Beumer of Marieke Schoenmakers, je huisartsen, om advies vragen of huidplekjes laten beoordelen. Via deze weg kan je op een veilige manier foto’s meesturen. Ook kan je één van onze assistentes een vraag stellen.

Verder blijven wij veel gebruik maken van telefonische overlegjes. In dat geval bespreekt de assistente altijd met de huisarts wat er moet gebeuren. Wanneer je denkt blaasontsteking te hebben, zou je dan eerst willen bellen alvorens urine te brengen?

Mocht het na een E-consult of telefonisch overleg toch blijken dat je op het spreekuur moet komen, gaat dit als volgt: onze voordeur is op slot, kom op de afgesproken tijd of wacht even in de auto of op het bankje voor de praktijk, één keer aanbellen zodat wij weten dat je er bent. Wij komen je bij de voordeur ophalen. We vragen je de handen te desinfecteren met de handalcohol aan de wand. Wij dragen tijdens ons spreekuur een mondkapje en handschoenen. Ons spreekuur is beperkt, zodat wij na elke patiënt de spreekkamer kunnen desinfecteren en zodat er zo weinig mogelijk mensen in de praktijk aanwezig zijn. Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk, wanneer je zoon of dochter gezien moet worden mag er één ouder mee.

Wanneer jij of iemand uit het gezin klachten heeft die kunnen wijzen op Corona, namelijk luchtwegklachten en/of koorts, dan mag je niet in de praktijk komen. De huisarts adviseert dan of je veilig thuis uit kunt zieken of dat je door een arts gezien moet worden.

Handige tips:

  • de corona zelftest via thuisarts.nl, waarbij een advies voor jou en je huisgenoten gegeven wordt o.a. wanneer thuisquarantaine geadviseerd wordt.
  • adviezen op Rijskoverheid.nl, waar alle adviezen van de overheid te vinden zijn zoals bijvoorbeeld voor schoolgaande kinderen