Griepseizoen

februari 12, 2020

Het is alweer najaar en dat betekent dat het griepseizoen voor de deur staat.

Symptomen van de griep zijn koorts (temperatuur > 38OC), spierpijn, hoofdpijn, keelpijn en hoesten. Je voelt je ziek en soms is er ook sprake van oorpijn of maag- en darmklachten. Als je wil weten of jij de griep hebt dan kun je de zelftest op thuisarts.nl doen

De griep gaat meestal vanzelf over. Het is belangrijk om rust te nemen, voldoende te drinken 1,5-2L en hinderlijke klachten zoals pijn of loopneus te bestrijden met respectievelijk paracetamol of neusspray. Na 3 tot 5 dagen is de griep meestal over, maar het kan ook een paar weken duren. Het is belangrijk om ons te bellen als je benauwd wordt, alleen maar zieker wordt, te weinig drinkt en plast, suf wordt of een kwetsbare gezondheid hebt. Maar natuurlijk mag je ook bellen als je je zorgen maakt . Op thuisarts.nl is verder veel bruikbare informatie over de griep te vinden.

Binnenkort valt bij een deel van onze patiënten de uitnodiging voor de griepvaccinatie in de brievenbus. Op dinsdag 30 oktober van 16:00 tot 18:00 uur is de griepvaccinatie in onze praktijk gepland. Doelgroepen voor de griepvaccinatie zijn mensen van 60 jaar en ouder en kinderen en volwassenen met een langdurige ziekte zoals bijvoorbeeld diabetes mellitus.

Het is ook mogelijk om de griepvaccinatie te laten zetten als je niet binnen de doelgroepen valt. Het vaccin en de injectie zijn dan voor eigen rekening. Het recept vraag je aan bij de doktersassistente en haal je op bij de apotheek voor € 19,25. Voor het zetten van het vaccin op het spreekuur van de doktersassistente betaal je vervolgens € 20,00.

Als je vragen hebt over de oproep van de griepvaccinatie en deze nieuwsbrief kun je het beste contact opnemen met Jolet of Marion, de doktersassistentes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *