De praktijk

Samenwerken: huisarts in Stadshagen

Al enkele jaren werkten wij, huisartsen Marieke Schoenmakers en Marloes Beumer, samen in een grote huisartsenpraktijk in Stadshagen. Het klikte, we vulden elkaar goed aan. En we ontwikkelden een uitgesproken visie. Op geneeskunde, op cliëntcontact. Op samenwerking en op het runnen van een eigen praktijk.

In 2017 sloegen we daarom de handen ineen. Het resultaat: de huisartsenpraktijk aan de Nijenhuislaan 175a in Stadshagen, Zwolle.

Onze praktijk is kleinschalig. Momenteel werken in het team: Marloes, Marieke, Hetty, Marion, Judith, Chris, Evelien en Sabine.

‘Mijn huisarts’

Want omdat wij een kleine praktijk zijn, kennen wij onze patiënten. Wij hebben aandacht voor je en weten een veilige omgeving te creëren. Een plek waar jij je vragen durft te stellen. En waar we in alle openheid vertellen wat we voor je kunnen doen, met wie we daarvoor overleggen en hoe we dat aanpakken. Door die persoonlijke insteek zien mensen ons als ‘hun dokter’. Daar zijn wij trots op.

Doordat wij kleinschalig zijn houden we de lijntjes kort. Ook dat is belangrijk, want daardoor kennen we elkaar goed en kunnen we snel schakelen. Bovendien weten we precies welke zorgaanbieders er in de wijk (en de rest van Zwolle) zitten. Dat maakt doorsturen en samenwerken gemakkelijk. En daar pluk jij de vruchten van.

Huisartsenpraktijk met specialisaties in cardiologie en (jeugd-)ggz

Onze praktijk grenst aan de dagbesteding van het Zonnehuis. We zitten op de begane grond, op de hoek van de Nijenhuislaan en de Hofstedestraat. We hebben een ruime wachtkamer en twee spreekkamers. Je zult zien dat we gepoogd hebben om onze transparante werkwijze te laten terugkomen in de inrichting: de plafonds zijn hoog, de ramen groot, de spreekkamers gemakkelijk toegankelijk. Ook als je slechter ter been bent.

Zoals gezegd vullen wij elkaar goed aan, ook op medisch gebied: Marieke is gepromoveerd op cardiologie en werkt als kaderarts op het gebied van hart- en vaatziekten.
Wij stellen ons op deze pagina verder voor.