Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

De praktijk

Beumer & Schoenmakers: huisarts in Stadshagen

Zoek je een huisarts in Stadshagen? Dan ben je bij ons van harte welkom!
Meld je aan, of lees hieronder meer over onze praktijk.

Van groot naar klein: huisarts in Stadshagen

Al enkele jaren werkten wij, huisartsen Marieke Schoenmakers en Marloes Beumer, samen in een grote huisartsenpraktijk in Stadshagen. Het klikte, we vulden elkaar goed aan. En we ontwikkelden een uitgesproken visie. Op geneeskunde, op cliëntcontact. Op samenwerking en op het runnen van een eigen praktijk.

In 2017 sloegen we daarom de handen ineen. Het resultaat: de huisartsenpraktijk aan de Nijenhuislaan 175 in Stadshagen, Zwolle.

Onze praktijk is klein. Momenteel werken we met een klein team: Marloes, Marieke, Marion, Sabine, Chris en Jolet. Het is niet de bedoeling dat we veel groter worden: in de kleinschaligheid zit onze kracht.

‘Mijn huisarts’

Want omdat wij een kleine praktijk zijn, kennen wij onze patiënten. Wij hebben aandacht voor je en weten een veilige omgeving te creëren. Een plek waar jij je vragen durft te stellen. En waar we in alle openheid vertellen wat we voor je kunnen doen, met wie we daarvoor overleggen en hoe we dat aanpakken. Door die persoonlijke insteek zien mensen ons als ‘hun dokter’. Daar zijn wij trots op.

Doordat wij zo’n klein team hebben, blijven de lijntjes kort. Ook dat is belangrijk, want daardoor kennen we elkaar goed en kunnen we snel schakelen. Bovendien weten we precies welke zorgaanbieders er in de wijk (en de rest van Zwolle) zitten. Dat maakt doorsturen en samenwerken gemakkelijk. En daar pluk jij de vruchten van.

Huisartsenpraktijk met specialisaties in cardiologie en (jeugd-)ggz

Onze praktijk zit in de voormalige dagbesteding van het Zonnehuis. We zitten op de begane grond, op de hoek van de Nijenhuislaan en de Hofstedestraat. We hebben een ruime wachtkamer en twee spreekkamers. Je zult zien dat we gepoogd hebben om onze transparante werkwijze te laten terugkomen in de inrichting: de plafonds zijn hoog, de ramen groot, de spreekkamers gemakkelijk toegankelijk. Ook als je slechter ter been bent.

Zoals gezegd vullen wij elkaar goed aan, ook op medisch gebied: Marieke is gepromoveerd op cardiologie en werkt als kaderarts op het gebied van hart- en vaatziekten. Marloes heeft zich gespecialiseerd in jeugd-ggz. Zij zet zich in voor de organisatie van zorg aan mensen met psychische problemen. Wij stellen ons op deze pagina verder voor.