De verbouwing van onze huisartsenpraktijk in Zwolle, Stadshagen

oktober 10, 2017

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan onze huisartsenpraktijk in Zwolle. Er moet veel gebeuren en verschillende partijen zijn betrokken bij de verbouwing. Het wordt mooi en wij staan te popelen om de praktijk te openen!

Goed gelegen huisartsenpraktijk in Zwolle

Toen wij, Marloes Beumer en Marieke Schoenmakers, besloten om een nieuwe huisartsenpraktijk in Stadshagen te openen, viel ons oog al snel op het gebouw aan de Nijenhuislaan 175. Hier zit het Zonnehuis, een zorginstelling voor met name oudere mensen. Zowel wij als het Zonnehuis waren op zoek naar samenwerkingspartners in de wijk. De keuze voor deze locatie was dus logisch.

Verder heeft dit pand mooie, lichte ruimtes met hoge plafonds. In de omgeving komt nog veel nieuwbouw en de Nijenhuislaan is een handige route om langs te fietsen naar het winkelcentrum. Bovendien bevindt de ruimte zich op de begaande grond. Ideaal om minder mobiele patiënten te kunnen ontvangen.

Door de centrale ligging zagen wij mogelijkheden voor samenwerking met andere medische professionals in de wijk. Zo zouden de lijntjes kort blijven: een grote wens van ons allebei.

‘Het gebouw moet onze aanpak weerspiegelen’

Maar voordat wij erin konden, moest er flink worden verbouwd. En wij wisten precies hoe onze huisartsenpraktijk eruit moest komen te zien. Gelukkig waren timmerman Henk en installateur Roland bereid om ons te helpen. Zij zijn heel betrokken en denken goed mee. Hartstikke fijn!

Inmiddels zijn de tussenwanden van de wacht- en spreekkamers bevestigd. Ook de deuren zitten erin. Aansluitingen voor de computers zijn gemaakt en de verlichting in het onderzoeksgedeelte is klaar. De contouren van onze praktijk worden steeds duidelijker.

Zelf zijn we druk met de inrichting. We kunnen de weg naar Ikea wel dromen! Het wordt mooi. We laten onze werkwijze terugkomen in de inrichting. De warme kleuren en eenvoudige inrichting staan bijvoorbeeld voor onze toegankelijke karakters en het enthousiasme waarmee wij ons vak uitoefenen. De open ruimtes van de praktijk symboliseren de transparante manier waarop wij werken: we vertellen wat er met iemand aan de hand is, wat we voor hem of haar kunnen doen en wie we daarbij betrekken.

Nog even doorwerken en dan is het zover… half november hopen we de deuren te openen van onze huisartsenpraktijk in Stadshagen, Zwolle. Je kunt regelmatig op deze website kijken of het al zover is. Je kunt je ook alvast aanmelden. Dan nemen wij contact met je op zodra we starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *