Afspraak maken met huisarts, assistente of praktijkondersteuner:
Spoed? Bel de spoedlijn of 112
Bel tussen 08.00 – 17.00 uur 112 of onze spoedlijn: 038 200 4440.
Bel buiten die uren 112 of de huisartsenpost: 0900 333 6 333.
Afspraak maken kan telefonisch
Wij werken alleen op afspraak. Wil je een afspraak maken met de huisarts, de assistente of de praktijkondersteuner? Houdt altijd aan: 1 klacht is 1 consult. Heb je meer tijd nodig? Vraag dan een dubbel consult aan.
Telefonisch afspraak maken met huisarts, assistente of praktijkondersteuner
Ons telefoonnummer is 038 200 4444. De assistente vraagt naar de reden voor de afspraak. Dat doet ze, zodat:
- ze kan inschatten hoeveel tijd er nodig is.
- ze kan inschatten hoe spoedeisend het is.
- de huisarts zich kan voorbereiden op de afspraak.
De assistente gaat vertrouwelijk om met jouw informatie.
Telefonisch kun je de volgende afspraken maken:
- Spreekuur op afspraak. Kom op de afgesproken tijd naar de praktijk en neem plaats in de wachtkamer. De dokter, assistente of praktijkondersteuner komt je ophalen.
- Indien je te ziek bent, of verminderd mobiel. Wil je dat we dezelfde dag nog langskomen? Bel dan voor 10.00 uur ’s ochtends. Je kunt ook visites voor later in de week aanvragen. Let wel: op de praktijk zijn betere onderzoeksmogelijkheden. Wij werken dan ook het liefst op de praktijk.
- Beeldbellen met de huisarts of praktijkondersteuner. Je ontvangt dan een link. Klik daarop om op de afgesproken tijd met de huisarts te beeldbellen.
We kunnen je beter van dienst zijn als we elkaar zien. Daarom overleggen we liever via beeldbellen dan via de telefoon. Wil je toch telefonisch overleg? Geeft dat aan bij de assistente als je een afspraak plant.
Soorten spreekuren
Assistentenspreekuur
Op het assistentenspreekuur kun je terecht voor onder meer:
- uitstrijkjes
- oren uitspuiten
- wratten aanstippen
- urine nakijken
- injecties toedienen (bijvoorbeeld de prikpil, of vitamine b12)
- bloeddruk meten
- meten/wegen
- risico-inventarisatie op hart- en vaatziekten
- EHBO-zaken (bijvoorbeeld wonden verbinden)
Intake Risico-inventarisatie hart- en vaatziekten
Heb je een vraag over hart- en vaatziekten? Of vermoed je dat je daar last van hebt? Assistente Marion Eikelboom en praktijkverpleegkundigen Chris Volkers en Evelien van Heerde doen de risico-inventarisatie voor hart- en vaatziekten.
Spreekuur Somatiek
Chris Volkers en Evelien van Heerde, praktijkverpleegkundigen, richten zich op preventie en zorg voor mensen met diabetes mellitus (DM), hart- en vaatziekten, COPD en astma, evenals ouderenzorg en het begeleiden van mensen die willen stoppen met roken.
Spreekuur GGZ
De praktijkondersteuner GGZ biedt begeleiding aan mensen met psychische klachten. Op advies van de huisarts kun je een afspraak maken met Sabine of Maartje voor beeldbellen, het spreekuur of een wandelconsult. Tijdens een wandeling kun je bespreken wat er speelt, waarbij veel mensen zich prettiger voelen dan zittend in een spreekkamer. Sabine en Maartje bieden ondersteuning en kunnen meedenken over een eventuele doorverwijzing. Daarnaast maken ze gebruik van e-health modules in de begeleidingstrajecten.
Spreekuur Leefstijlcoach
Ben je vaak druk en heb je geen tijd om: gezond te eten, elke dag voldoende te bewegen, na te denken over alcohol- en telefoongebruik, goed te ontspannen, voldoende nachtrust te nemen? Leefstijlcoach Tineke kan samen met jou kijken welke factoren invloed kunnen hebben op jouw (misschien onbewuste) leefstijl, op welke gebieden je al gezond leeft en waar verbetering nodig is.
Door een combinatie van advies en begeleiding word je je bewust van ongezonde patronen en kijk je zelf wat je daarin zou kunnen veranderen. Je kunt direct bij Tineke een afspraak maken Leefstijlcoach Tineke