Het team

Op deze pagina maak je kennis met dokter Marieke Schoenmakers en dokter Marloes Beumer, huisarts in Zwolle Stadshagen, doktersassistente Marion Eikelboom en praktijkondersteuners Chris Volkers, Evelien van Heerde en Sabine de Jong.

Huisarts Marieke Schoenmakers

Mijn naam is Marieke Schoenmakers. Ik ben getrouwd met Martin en samen hebben we 2 dochters en een zoon. Mijn jongste is geboren in de tijd dat ik al in Zwolle werkte. Tijdens mijn verlof heeft Marloes voor mij waargenomen. Zo hebben we elkaar leren kennen.

Ik ben opgegroeid in Brabant, vlakbij Tilburg en heb geneeskunde gestudeerd in Maastricht. Daar promoveerde ik binnen de cardiologie, op het onderwerp hartritmestoornissen.

Toch heb ik uiteindelijk gekozen voor het huisartsenvak. Zo sta ik namelijk heel dicht bij de mensen, met mijn voeten in de maatschappij. Dat vind ik mooi. Bovendien vind ik de breedte van de huisartsengeneeskunde interessant.

Maar het hart blijft mijn aandacht trekken. Daarom heb ik in 2016 een extra specialisatie afgerond en ben ik tevens kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Vanuit die rol zit ik in regionale en landelijke werkgroepen om zorg te organiseren voor patiënten met hart- en vaatziekten en mensen met een risico daarop. Door mijn specialisatie heb ik een korter lijntje met praktijkondersteuners, cardiologen en internisten. Daarnaast verzorg ik nascholingen voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en
huisartsen (al dan niet in opleiding).

Ik ben huisarts sinds 2008 en vanaf 2010 werkzaam in Zwolle.

Huisarts Marloes Beumer

Mijn naam is Marloes Beumer. Ik ben getrouwd met Roel. Wij hebben twee meiden, die beiden zijn geboren in de tijd dat ik al als huisarts in Zwolle werkte.

Ik ben opgegroeid in Nunspeet en heb in Utrecht geneeskunde gestudeerd. De reden waarom ik de huisartsenopleiding ben gaan doen? Vanwege de diversiteit in leeftijd en problematiek. Daarnaast vind ik het bijzonder om gedurende langere tijd zorg aan iemand te verlenen. Als ‘gezinsdokter’ ben je echt een eerste aanspreekpunt voor mensen. Je bent vanaf het begin betrokken. Dan ga je nadenken en puzzelen wat er kan zijn, wat kan helpen. Samen ga je op zoek naar een oplossing, zodat de patiënt ermee verder kan. Dat is voor mij een belangrijke drive.

Marloes heeft een extra interesse in (jeugd)-GGZ. Ik heb dan ook een jaar kinder- en jeugdpsychiatrie gedaan, voordat ik definitief voor de huisartsenopleiding koos.

Sinds 2012 werk ik als huisarts in Zwolle.

Praktijkmanager Hetty Timmerman

Mijn naam is Hetty Timmerman. Ik ben opgegroeid in Zwolle en woon daar nog steeds. Mijn partner en ik hebben 4 kinderen.

Ik werk inmiddels 22 jaar binnen de huisartsenzorg in Zwolle – eerst als praktijkondersteuner somatiek en later als praktijkmanager. De zorg is continu in ontwikkeling en we staan voor grote uitdagingen om de zorg toekomstbestendig te maken. Ik wil hier graag een bijdrage aan leveren.

Sinds maart 2021 ben ik met veel plezier werkzaam binnen de praktijk van Marieke en Marloes. Ik kan mij erg vinden in de manier waarop zij de praktijk hebben georganiseerd en voel mij thuis in het kleine team. Ik denk graag mee in de verdere ontwikkeling van de praktijk en het optimaliseren van processen. Hier krijg ik binnen de praktijk alle ruimte voor. Door mijn ondersteuning hoop ik dat mijn collega’s binnen de praktijk nog beter kunnen doen waar ze goed in zijn: de beste zorg leveren aan onze patiënten.

Doktersassistente Marion Eikelboom

Mijn naam is Marion Eikelboom.  Ik ben geboren en opgegroeid in Wapenveld. Met veel plezier werkte ik 25 jaar in de gehandicaptenzorg. Maar ik had last van langdurige blessures. Daarom heb ik me in 2006 laten omscholen tot doktersassistente.

De eerste jaren heb ik als invalassistente gewerkt, tot ik in 2008 in vaste dienst kwam van het Gezondheidshuis in Stadshagen. Daar heb ik Marieke en Marloes leren kennen. Toen ze een eigen praktijk begonnen, mocht ik met hen mee. Ik ben nog steeds heel erg blij dat ik die stap heb gezet!

Het werk van een doktersassistente is afwisselend en veelzijdig, zeker in een klein en hecht team. De kleinschaligheid en servicegerichtheid richting de patiënt spreekt mij bovendien erg aan.

Alle assistentes in de praktijk scholen zich regelmatig bij. Dat houdt ons scherp en geeft verdieping. Zo kunnen we de patiënt nog beter van dienst zijn.

Ik sta je graag te woord aan de telefoon of aan de balie!

Doktersassistente Judith van Galen

Mijn naam is Judith van Galen. Ik ben geboren en opgegroeid in de binnenstad van Zwolle. Samen met mijn vriend woon ik samen bij mijn ouders en broertje.

Als kind wist ik al: later wil ik in de zorg werken. Uiteindelijk is deze droom werkelijkheid geworden. Ik heb namelijk eerst de opleiding tot dierenartsassistente gedaan. Maar ik vind dieren vooral leuk als hobby, niet als mijn werk. Daarom heb ik daarna de opleiding tot doktersassistente gedaan.

Het kleinschalige van een huisartsenpraktijk trekt mij erg aan. Zo leer je patiënten echt kennen, kun je passende zorg geven en werk je nauw samen met het team. Het leukste aan het werk als doktersassistente vind ik dat het erg afwisselend is, en dat je echt wat kunt betekenen voor de patiënten.

Toen ik zag dat huisartsenpraktijk Beumer en Schoenmakers een vacature had, heb ik direct gesolliciteerd. Sinds september 2021 werk met veel plezier als doktersassistent bij Beumer en Schoenmakers.

Praktijkondersteuner – Somatiek Chris Volkers

Mijn naam is Chris Volkers. Ik ben geboren in Wapenveld en daar woon ik nog steeds, samen met mijn man Patrick.

Ik vind het enorm leuk om contact te hebben met de patiënt, om een band met iemand op te bouwen. Daarom heb ik nog tijdens mijn opleiding verpleegkunde besloten om ook de opleiding tot praktijkverpleegkundige somatiek te doen. Na mijn opleidingen ben ik aan het werk gegaan als wijkverpleegkundige. Ook heb ik als waarnemend praktijkverpleegkundige in meerdere huisartsenpraktijken gewerkt.

Wat ik leuk vind in mijn werk als praktijkverpleegkundige is de uitdaging van het vak. Ik begeleid mensen met chronische aandoeningen, zoals diabetes, astma, COPD en hart- en vaatziekten. Ook begeleid ik mensen met een (mogelijk) verhoogd risico op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Patiënten hebben soms veel vragen over deze ziekten. Samen met hen ga ik op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Waar nodig bied ik ondersteuning.

Daarnaast begeleid ik mensen bij het stoppen met roken en geef ik vorm aan de ouderenzorg binnen de huisartsenpraktijk. Sinds 2018 werk ik met veel plezier bij huisartsenpraktijk Beumer & Schoenmakers.

Praktijkondersteuner – Somatiek Evelien van Heerde

Mijn naam is Evelien van Heerde en ik woon in Zwolle.

In 2021 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Ik heb op verschillende plekken in de (ouderen)zorg gewerkt, maar omdat ik graag verder wilde leren, besloot ik de opleiding tot praktijkondersteuner somatiek te volgen.

Tijdens de afronding van deze opleiding heb ik gereageerd op een vacature bij Beumer en Schoenmakers in verband met het zwangerschapsverlof van Chris. Ik was zo blij dat ik werd aangenomen! Na deze periode kon ik voor twee dagen blijven. Op de maandag en vrijdag werk ik bij Beumer en Schoenmakers. Daarnaast werk ik twee dagen als praktijkondersteuner in Holtenbroek.

Ik begeleid patiënten met chronische ziekten, zoals hart- en vaatzieken, diabetes, COPD en astma. Samen met de patiënt, en in overleg met Marieke of Marloes, maak ik een plan van aanpak.

Door de verschillende soorten patiënten blijft het werk uitdagend. En fiets ik elke week met plezier naar mijn werk.

Praktijkondersteuner – GGZ Sabine de Jong

Mijn naam is Sabine de Jong. Ik ben opgegroeid in Zwolle. Samen met mijn man heb ik 1 dochter en 2 zoons.

10 jaar lang heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs. Daarnaast werkte ik in de verslavingszorg, op een dubbeldiagnose afdeling. Dat is een afdeling voor cliënten met psychische en verslavingsproblematiek. Ik heb zowel met volwassenen gewerkt als op de jeugdafdeling.

In 2016 ben ik gaan werken als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). Ik bied begeleiding aan mensen die psychisch uit balans zijn. Je kunt hierbij denken aan stress gerelateerde klachten, somberheid, angsten, slaapproblemen, boosheid, burn-out, problemen met zelfbeeld en zelfvertrouwen of problematisch middelengebruik. In gesprek kijken we naar wat wel loopt en naar wat beter zou kunnen. Soms is meer specialistische zorg wenselijk en kan ik meedenken over de verwijzing naar andere hulpverleners.

Ik ben erg enthousiast over dit werk en wilde mijn uren in de huisartsenzorg graag uitbreiden. Toen ik in februari 2018 in de praktijk Beumer & Schoenmakers aan de slag kon, heb ik dan ook direct ‘ja’ gezegd!

Waarnemend huisarts

In onze praktijk werkt een waarnemend huisarts, Liesbeth Kemkers, voor vast. Zij is ook huisarts bij defensie. Liesbeth is werkzaam op de dinsdag. Zij is er om samen met ons de zorg voor onze patiënten in deze groeiende praktijk op peil te kunnen houden. Ook kan het zijn dat je een waarnemend huisarts treft op de dagen dat Marieke en/of Marloes nascholing hebben of vrij zijn.

Opleidingspraktijk

Wij vinden het belangrijk om op te leiden, vandaar dat je in onze praktijk een stagiaire doktersassistente aan de lijn kunt krijgen of een arts in opleiding (coassistent) in de spreekkamer kan treffen. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf.

Een coassistent wordt door de huisartsen begeleid. De coassistenten in onze praktijk hebben al meer dan een jaar in het ziekenhuis stages gelopen en volgen de geneeskunde studie aan de Universiteit van Groningen. Hij of zij is in staat om zelfstandig vragen aan je te stellen en lichamelijk onderzoek te doen. De eindverantwoordelijkheid, namelijk het opstellen van het plan of de behandeling, gebeurt door de huisarts.

De stagiaires doktersassistente worden begeleid door Marion en Judith. De stagiaires werken mee aan de telefoon, tijdens het spreekuur van de doktersassistente en kijken soms mee met ingreepjes die door de huisarts worden verricht.