Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Het team

Op deze pagina maak je kennis met dokter Marloes Beumer en dokter Marieke Schoenmakers, huisarts in Zwolle Stadshagen, doktersassistente Marion Eikelboom, Jolet van Es en praktijkondersteuners Sabine de Jong en Chris Volkers.

Huisarts Schoenmakers

Mijn naam is Marieke Schoenmakers. Ik ben getrouwd met Martin en samen hebben we 2 dochters en een zoontje. Mijn jongste is geboren in de tijd dat ik al in Zwolle werkte. Tijdens mijn verlof heeft Marloes voor mij waargenomen. Zo hebben we elkaar leren kennen.

Ik ben geboren in de buurt van Tilburg en heb geneeskunde gestudeerd in Maastricht. Daar promoveerde ik binnen de cardiologie, op het onderwerp hartritmestoornissen.

Toch heb ik uiteindelijk gekozen voor het huisartsenvak. Zo sta ik namelijk heel dicht bij de mensen, met mijn voeten in de maatschappij. Dat vind ik mooi. Bovendien vind ik de breedte van de huisartsengeneeskunde interessant.

Maar het hart blijft mijn aandacht trekken. Daarom heb ik in 2016 een extra specialisatie afgerond en ben ik tevens kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Vanuit die rol zit ik in een werkgroep om zorg te organiseren voor patiënten met hart- en vaatziekten en mensen met een risico daarop. Door mijn specialisatie heb ik een korter lijntje met praktijkondersteuners, cardiologen en internisten. Daarnaast verzorg ik nascholingen voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en
huisartsen (al dan niet in opleiding).

Sinds 2010 werk ik als huisarts in Zwolle.

Huisarts Beumer

Mijn naam is Marloes Beumer. Ik ben getrouwd met Roel. Wij hebben twee meiden, die beiden zijn geboren in de tijd dat ik al als huisarts in Zwolle werkte.

Ik ben opgegroeid in Nunspeet en heb in Utrecht geneeskunde gestudeerd. De reden waarom ik de huisartsenopleiding ben gaan doen? Vanwege de diversiteit in leeftijd en problematiek. Daarnaast vind ik het bijzonder om gedurende langere tijd zorg aan iemand te verlenen. Als ‘gezinsdokter’ ben je echt een eerste aanspreekpunt voor mensen. Je bent vanaf het begin betrokken. Dan ga je nadenken en puzzelen wat er kan zijn, wat kan helpen. Samen ga je op zoek naar een oplossing, zodat de patiënt ermee verder kan. Dat is voor mij een belangrijke drive.

Naast huisartsengeneeskunde heb ik een speciale interesse in jeugd-ggz. Ik heb dan ook een jaar kinder- en jeugdpsychiatrie gedaan, voordat ik definitief voor de huisartsenopleiding koos. Tegenwoordig ben ik lid van een ggz-commissie van de huisartsenvereniging in Zwolle. Wij streven naar betere zorg voor mensen met psychische problemen.

Sinds 2012 werk ik als huisarts in Zwolle.

Doktersassistente Eikelboom

Mijn naam is Marion Eikelboom. Ik ben geboren en opgegroeid in Wapenveld en heb kinder- en jeugdverzorging gedaan. Maar de gehandicaptenzorg trok, dus ben ik de opleiding voor verstandelijke gehandicaptenzorg gaan doen. Zestien jaar heb ik met plezier als groepsleidster bij de IJsselbolder gewerkt met mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking.

Maar door langdurige blessures van mijn schouder kon ik dit werk niet meer blijven doen. Daarom heb ik mij in 2006 om laten scholen tot doktersassistente. Na eerst een paar jaar invalwerk te hebben gedaan, ben ik in september 2008 als assistente begonnen in het Gezondheidshuis Stadshagen.
Ik heb het daar altijd erg prettig samenwerken gevonden met Marieke Schoenmakers en Marloes Beumer. Toen ik van hun plannen hoorde om een eigen praktijk te starten, heb ik gelijk aangegeven dat als ze een assistente zochten, ik graag met hen mee wilde.
Het werk van een doktersassistente is veelzijdig, zeker in een klein en hecht team. Het kleinschalige en servicegerichte richting patiënt spreekt me bovendien erg aan. Ik sta je graag te woord aan de telefoon of aan de balie!

Praktijkondersteuner – GGZ de Jong

Mijn naam is Sabine de Jong. Ik ben opgegroeid in Zwolle. Samen met mijn man heb ik 1 dochter en 2 zoons.

10 jaar lang heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs. Daarnaast werkte ik in de verslavingszorg, op een dubbeldiagnose afdeling. Dat is een afdeling voor cliënten met psychische en verslavingsproblematiek. Ik heb zowel met volwassenen gewerkt als op de jeugdafdeling.

In 2016 ben ik gaan werken als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). Ik bied begeleiding aan mensen die psychisch uit balans zijn. Je kunt hierbij denken aan stress gerelateerde klachten, somberheid, angsten, slaapproblemen, boosheid, burn-out, problemen met zelfbeeld en zelfvertrouwen of problematisch middelengebruik. In gesprek kijken we naar wat wel loopt en naar wat beter zou kunnen. Soms is meer specialistische zorg wenselijk en kan ik meedenken over de verwijzing naar andere hulpverleners.

Ik ben erg enthousiast over dit werk en wilde mijn uren in de huisartsenzorg graag uitbreiden. Toen ik in februari 2018 in de praktijk Beumer & Schoenmakers aan de slag kon, heb ik dan ook direct ‘ja’ gezegd!

Doktersassistente Van Es

Mijn naam is Jolet van Es. Ik ben opgegroeid in zuidoost Groningen en heb daar als doktersassistente in een kleine plattelandspraktijk gewerkt. Drie jaar geleden bracht de liefde mij naar Hattem, waar ik samen met man, dochter en bonus-zoon woon.

Na mijn verhuizing vond ik werk in een grote, apotheekhoudende huisartsenpraktijk, vlak bij Apeldoorn. Het was een mooie baan, maar ik had heimwee naar de kleinschaligheid en de persoonlijke aanpak van mijn eerdere werkgever. In BeumerSchoenmakers zag ik een dorpspraktijk, midden in de stad. Een praktijk waar ze dat kleine en persoonlijke ook zo belangrijk vinden. Sinds 1 juni 2018 werk ik hier dan ook met veel plezier.