Huisarts Marieke Schoenmakers

Mijn naam is Marieke Schoenmakers. Ik ben getrouwd met Martin en samen hebben we 2 dochters en een zoon. Mijn jongste is geboren in de tijd dat ik al in Zwolle werkte. Tijdens mijn verlof heeft Marloes voor mij waargenomen. Zo hebben we elkaar leren kennen.

Ik ben opgegroeid in Brabant, vlakbij Tilburg en heb geneeskunde gestudeerd in Maastricht. Daar promoveerde ik binnen de cardiologie, op het onderwerp hartritmestoornissen.

Toch heb ik uiteindelijk gekozen voor het huisartsenvak. Zo sta ik namelijk heel dicht bij de mensen, met mijn voeten in de maatschappij. Dat vind ik mooi. Bovendien vind ik de breedte van de huisartsengeneeskunde interessant.

Maar het hart blijft mijn aandacht trekken. Daarom heb ik in 2016 een extra specialisatie afgerond en ben ik tevens kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Vanuit die rol zit ik in regionale en landelijke werkgroepen om zorg te organiseren voor patiƫnten met hart- en vaatziekten en mensen met een risico daarop. Door mijn specialisatie heb ik een korter lijntje met praktijkondersteuners, cardiologen en internisten. Daarnaast verzorg ik nascholingen voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en
huisartsen (al dan niet in opleiding).

Ik ben huisarts sinds 2008 en vanaf 2010 werkzaam in Zwolle.