Waarnemend huisarts Mariëlle de Bruijn

Mijn naam is Mariëlle de Bruijn-Tameling. Ik ben opgegroeid in een kleurrijk gezin op de Veluwe, heb gestudeerd in Groningen en ben tijdens de studie weer afgedaald naar het mooie Zwolle.

Tijdens de studie wilde ik gynaecoloog worden tot ik bij de huisarts kwam tijdens de co-schappen, daar ontdekte ik dat ik graag een dokter wil zijn voor het hele gezin, die de persoon kent en een periode in zijn/haar leven mee kan ‘lopen’. Ik heb wel een verdieping gedaan in urologie en gynaecologie. Maak dus vooral een afspraak met mij bij vragen over vruchtbaarheid, menstruatie, anticonceptie, overgang, plasproblemen, verzakkingen of seksuele problematiek.

Ik ben als waarnemend huisarts werkzaam bij Beumer&Schoenmakers maar ook nog bij andere huisartspraktijken in Zwolle. Daarnaast werk ik in het asielzoekerscentrum. Ik vind het een mooie uitdaging om me in te zetten voor gelijkheid van zorg voor iedereen in de samenleving, juist ook als het moeilijk is om het systeem van de zorgverlening te begrijpen. Ik geloof dat er altijd hoop is, in welke moeilijke situatie je ook kunt zitten.

Ik geniet van racefietsen in het bos of de bergen. Ik heb graag veel mensen om me heen om mee te lachen, te delen en te eten maar ben, net als veel mensen in deze wijk, ook vooral bezig om ons gezin (en de hond) in goede banen te leiden.