Praktijkondersteuner – Somatiek Chris Volkers

Mijn naam is Chris Volkers. Ik ben geboren in Wapenveld en daar woon ik nog steeds, samen met mijn man Patrick.

Ik vind het enorm leuk om contact te hebben met de patiënt, om een band met iemand op te bouwen. Daarom heb ik nog tijdens mijn opleiding verpleegkunde besloten om ook de opleiding tot praktijkverpleegkundige somatiek te doen. Na mijn opleidingen ben ik aan het werk gegaan als wijkverpleegkundige. Ook heb ik als waarnemend praktijkverpleegkundige in meerdere huisartsenpraktijken gewerkt.

Wat ik leuk vind in mijn werk als praktijkverpleegkundige is de uitdaging van het vak. Ik begeleid mensen met chronische aandoeningen, zoals diabetes, astma, COPD en hart- en vaatziekten. Ook begeleid ik mensen met een (mogelijk) verhoogd risico op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Patiënten hebben soms veel vragen over deze ziekten. Samen met hen ga ik op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Waar nodig bied ik ondersteuning.

Daarnaast begeleid ik mensen bij het stoppen met roken en geef ik vorm aan de ouderenzorg binnen de huisartsenpraktijk. Sinds 2018 werk ik met veel plezier bij huisartsenpraktijk Beumer & Schoenmakers.