Huisartsenpraktijk Beumer & Schoenmakers geopend in Stadshagen

november 20, 2017

Op 16 november jl. namen huisartsen Marieke Schoenmakers en Marloes Beumer de nieuwe praktijk in Stadshagen in gebruik. Zij streven naar persoonlijk contact met hun patiënten en nauwe samenwerking met andere zorgverleners.

In het gebouw aan de Nijenhuislaan 175 zit ook het Zonnehuis. De huisartsen huren een deel van het pand op de begane grond. Ze hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de deuren te kunnen openen. Een officiële opening volgt daarom later: ze vonden het belangrijker om eerst de zorg voor buurtbewoners op te starten.

‘Jouw huisarts in Stadshagen’

De eerste patiënten hebben zich inmiddels gemeld en de verwachting is dat de praktijk snel zal groeien. Tot op zekere hoogte dan, want kleinschaligheid is onderdeel van de visie. “Daardoor kennen wij onze patiënten persoonlijk en kunnen we een veilige, vertrouwde omgeving creëren,” vertelt Marloes Beumer. Marieke Schoenmakers voegt toe: “Wij willen een echte gezinsdokter zijn: ‘jouw huisarts in Stadshagen’. Met korte lijntjes naar andere zorgverleners in de buurt.”

Ieder een eigen specialisme

Marloes Beumer is al een aantal jaar huisarts in Zwolle. Zij heeft daarnaast een grote interesse in ggz-problematiek en streeft, binnen de ggz-commissie van de huisartsenvereniging Zwolle, betere zorg na voor mensen met psychische problemen.

Marieke Schoenmakers is gepromoveerd op hartritmestoornissen. Hoewel ook zij al een aantal jaar als huisarts werkt, is zij tevens actief in de organisatie van zorg voor patiënten met hart- en vaatziekten, en mensen met een risico daarop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *