Gezond op reis!

juli 2, 2018

Als je op reis gaat is het verstandig om ook aandacht te besteden aan je gezondheid op reis.

Gebruik je medicijnen? Heb je vaccinaties nodig? Wat gaat er in een eenvoudige reisapotheek?

In het algemeen kun je stellen dat hoe exotischer je bestemming is, hoe beter je je moet voorbereiden. Voor verre warme landen heb je soms inentingen nodig. Dit hangt af van het land en van je reisduur. Verder kun je in warme landen met andere gewoontes ten aanzien van hygiƫne last krijgen van reizigersdiarree. Adviezen zijn te vinden op de site van GGD IJsselland onder reizigersvacccinaties (www.ggdreisvaccinaties.nl/locaties/ggd-ijsselland-locatie-zwolle). Hier kun je ook online een afspraak maken.

Ook als je dichter bij huis blijft kun je last krijgen van je gezondheid, bijvoorbeeld reisziekte. Op thuisarts.nl kun je adviezen vinden wat je in dat geval het beste kunt doen. Meer algemene adviezen kun je vinden op gezondopreis.nl.

Het is zeker verstandig om een EHBO setje bij je te hebben. Pleisters, gazen, betadine en verband zijn belangrijk om mee te nemen. Vergeet ook de tekentang niet! Uitleg hoe je het beste een teek kunt verwijderen en ook wat je vooral niet moet doen zijn te lezen op tekenradar.nl.

Als je met het vliegtuig reist, kun je geneesmiddelen het beste in je handbagage meenemen. In het ruim van vliegtuigen kan het zeer koud worden. Hierdoor kan het zijn dat medicijnen hun werking verliezen. Let wel op: een schaar mag niet mee in de handbagage.

Als je voor een paar maanden of langer weggaat, kan het geen kwaad om nog even in Nederland naar de tandarts te gaan.

Rest ons nog je een hele fijne zomervakantie toe te wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *