STOPtober

oktober 16, 2019

Op 1 oktober is STOPtober begonnen! STOPtober is een landelijke actie waarbij rokers worden uitgedaagd om 28 dagen niet te roken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je na 28 dagen niet roken de positieve effecten van het stoppen met roken merkt. Het uiteindelijke doel: volledig stoppen met roken. 

Iedereen weet dat roken slecht is. Ook in de media wordt er steeds meer aandacht besteed aan de negatieve gevolgen van roken. Naast de zichtbare gevolgen van roken (gele vingers, gele tanden, rimpels) en stank, zijn er ook nog veel negatieve gevolgen van roken die je vaak pas op een later moment merkt. Omdat de verslaving op dat moment al is ontwikkeld, is het voor rokers vaak lastig om te stoppen. De klachten die je op een later moment kunt ontwikkelen zijn bijvoorbeeld: hart- en vaatziekten, longziekten, kanker en verminderde vruchtbaarheid (voor mannen en voor vrouwen). 

E-sigaret Mensen denken vaak dat een e-sigaret niet zo slecht voor je is als een gewone sigaret, ook gebruiken zij vaak een e-sigaret om uiteindelijk te stoppen met het roken van ‘gewone’ sigaretten. Toch is er nog weinig bekend over de e-sigaret. De laatste tijd is er in de media veel aandacht besteed aan de mogelijke gevolgen van het roken van een e-sigaret. Wij adviseren het gebruik van de e-sigaret niet. 

STOPtober Lijkt STOPtober je wel wat en wil je hieraan meedoen? Of wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website www.stoptober.nl of download de gratis STOPtober app. 

Wist je dat… 

  • Rokers gemiddeld 10 jaar eerder dood gaan dan niet rokers 
  • Zelfs mensen die niet elke dag roken gemiddeld eerder dood gaan dan niet rokers 
  • Mensen vaak meerdere stoppogingen nodig hebben voor het ze lukt definitief te stoppen met roken 
  • Er verschillende manieren zijn om te stoppen met roken 
  • Onze praktijkverpleegkundige, Chris, je kan begeleiden bij het stoppen met roken 
  • Je gezondheid de eerste 5 jaar na het stoppen met roken het hardst vooruit gaat 
  • Na gemiddeld 10 tot 15 jaar niet roken je levensverwachting weer gelijk is aan een niet-roker 
  • Je veel geld bespaart als je stopt met roken (dat is al snel een leuke vakantie) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *